//
čitate...
SEO

Optimizacija sajta, SEO optimizacija web sajta, Pozicioniranje sajta

Optimizacija sajta, SEO optimizacija web sajta, Pozicioniranje sajta nisu reči koje su se često čule niti imale veliku vrednost do pre nekoliko godina. Šta znače ovi termini? Neki zvuče poznato, ali zašto su uopšte bitni?

Sa promenom tehnologije i ulaskom interneta u sve delatnosti društva, posedovanje svoje internet prezentacije i to sa efektnim i korisnim sadržajem se podrazumeva. Moji prijatelji kao i ja više ne idu u prodavnice i prosto gledaju šta gde ima, već prvo pregledaju ponudu na Internetu, a zatim se upute direktno u prodavnicu i kupe proizvod!

 

Danas je važnije imati uredan internet sajt nego čistu kancelariju i nositi skupo odelo!

Međutim, postavio se novi problem, a to je kako da Vas neko nađe na Internetu i kupi Vaš proizvod? Vi možete imati lep sajt, ali ako Vas nema na prvoj stranici Google-a, šta više ako niste Prvi na Google-u, kao da ne postojite. Prva pozicija na Google-u dobija oko 42% klikova po pretrazi, ostatak prve stanice deli ostatak, a kada ste na drugoj stranici ili ispod, računajte da od profita preko Vašeg sajta nema ništa!

Raspored broja klikova po pozicijama bilo koje pretrage.

Upravo zbog prethodno navedenih činjenica, nastala je praktično nova sfera inženjerskog delovanja, a to je optimizacija sajta ili kako se još naziva SEO optimizacija sajta ili pozicioniranje sajta. Ova oblast se bavi ispravnim predstavljanjem sadržaja na Internetu, kako korisnicima tako i pretraživačima.

SEO optimizacija se danas svrstava u veoma profitabilnu oblast i mnogi će pokušati da Vam uzmu veliki novac, a da se pri tom ni ne razumeju pretarano u samu oblast. Upravo zbog opšte obaveštenosti, a svesni važnosti ove oblasti, želimo da sa Vama podelimo besplatne savete i mogu se naći na sajtu Prvi na Google. Svake nedelje ćemo iznositi novi tekst, a o njima ćete biti obavešteni i na ovom mestu.

Srećno učenje i pozicioniranje Vašeg sajta!

Izvor:

Advertisements

Diskusija

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Poslednje na Twitteru

Greška: Tviter nije odgovorio. Molimo vas da sačekate nekoliko minuta i da osvežite ovu stranicu.

Advertisements
%d bloggers like this: