//
čitate...
Internet u poslovne svrhe

Nalaženje mikro niše – Tribute to Istok

Današnji kratki tekst ću posvetiti jednom od naših najboljih blogera i ljudi koji znaju puno o Internetu. Namerno ne pišem "stručnjak" jer se kod nas taj naziv lepi za sve i svakoga. 

Govorim o Istoku Pavloviću, a ovoga puta želim da skrenem pažnju na njegov najnoviji tekst pod nazivom "Nalaženje mikro niše – ključ uspeha u Internet biznisu". O mikronišama čitam često i sam ih pronalazim, ali ovaj retko dobar tekst na srpskom jeziku zaista vredi pročitati jer na jasan način objašnjava o čemu se radi. 

Mikro niša je termin relativno novijeg datuma i objašnjava kako treba pozicionirati svoj biznis i da svesno izabere svoju konkurenciju i oblast u kojoj možete uspeti. 

Negde sam pročitao interesantno poređenje: zamislite da vas neko natera da morate odraditi jedan boks meč i pokaže vam dva ringa sa po jednim vašim budućim protivnikom. U jednom ringu se nalazi Majk Tajson, a u drugom neki lik koji je prvi put stavio rukavice i ima dve leve noge. Prirodno, vi ćete izabrati ovoga drugog, sem ukoliko nemate samoubilački nagon.

Isto se treba ponašati i u biznisu. Nemojte izabrati oblast rada gde vas može dočekati neki Majk Tajson i nokautirati već u prvih pet sekundi! Vaša niša je onaj lik u drugom ringu!
Advertisements

Diskusija

2 thoughts on “Nalaženje mikro niše – Tribute to Istok

  1. Hvala na lepim rečima!

    Posted by Istok Pavlovic | februar 11, 2011, 11:38 am

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Poslednje na Twitteru

Advertisements
%d bloggers like this: