//
čitate...
SEO

Google guy Matt Cutts: Šta se dešava kada Vaš sajt selite na drugi domen

Razlog zašto želim ovaj video da podelim sa vama je upravo moja želja da naš sajt Prvi Na Google premestimo na drugi domen. Naime, zakupili smo tri domena sa različitim ekstenzijama: .rs, .com i .co.rs na dva hostinga. Primarni je bio .rs, a ostali redirektuju sav saobraćaj na njega. Naravno, moguće je da vi imate drugačiji razlog promene lokacije: menjate koncepciju sajta, filozofiju pisanja ili bilo šta drugo.

 

Na našu žalost, primarni hosting ne zadovoljava naše zahteve. Često je odziv veoma spor, a sajtovi na kratko nedostupni što je nedopustivo. Pravi način da se vaš sajt premesti na drugu lokaciju je korišćenje Google Webmaster Toola i korišćenje 301 redirekcije za svaku postojeću stranicu na sajtu.

 

 

Svima kojima je optimizacija sajta bitna, će u gornjem video naći korisnu informaciju o vremenu potrebnom da se zaista sav saobraćaj preseli sa jedne na drugu lokaciju.

 

Možda ipak treba reći i sledeće, zašto uopšte reći na nekoj strani Googlu da se vaš sajt preselio, a ne samo napraviti novi sajt i pisati tamo? Jer biste onda na neki način isključili sve što ste do sada uradili i krenuli iz početka. Google bi vaš novi sajt posmatrao upravo kao nešto što nema nikakvu istoriju i vi biste sav vaš raniji rad na neki način obrisali. Koristeći 301 redirekciju vi Googlu kažete: „Ja sam još uvek tu, pišem, radim, samo sam se preselio iz jedne kuće u drugu!“

 

Do sledećeg teksta, ostajte mi zdravo!
Advertisements

Diskusija

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Poslednje na Twitteru

Greška: Tviter nije odgovorio. Molimo vas da sačekate nekoliko minuta i da osvežite ovu stranicu.

Advertisements
%d bloggers like this: