//
čitate...
Uncategorized

Zašto morate biti vlasnik Vašeg hostinga i domena

Da li biste kupili kuću na ime svog poznanika, da je on na toj adresi i prijavljen, a da vi u njoj živite u dobroj volji da poznanik neće praviti probleme do kraja života? Ne? Nisam ni pomislio da biste pristali na takav dogovor.

Sa sajtovima je ista priča. Hosting je vaša kuća, a domen je vaša adresa.

Koga izabrati za izradu i optimizaciju sajta? Mi dajemo odgovor.Sve veći broj potencijalnih korisnika nas zove i pita za pomoć i savet, nalaze se u problemu jer ne mogu da pristupe ni svom sajtu niti su vlasnici svog domena, a programer, koga su unajmili ne želi, iz nekog razloga, da im dalje održava sajt i često ih ucenjuje.

Ceo problem nastaje kada usled loše poslovne politike (ako takve poteze možemo uopšte zvati “poslovnom politikom”), onaj koji bi trebalo da izradi sajt ili ga optimizuje, kupi hosting i domen na svoje ime znajući da će time kasnije moći da drži “u šaci” svoga klijenta i da preti uklanjanjem sadržaja i pozicija na pretraživačima ukoliko se plaćanje ne nastavi.

Nije loše ovde napisati dva saveta koja dajemo svojim klijentima ili onima koji biraju firmu koja će izrađivati i možda optimizovati njihovu Internet prezentaciju:
  1. Uvek budite vlasnik svog domena i hostinga. Ako ih neko kupuje umesto Vas, neka to uradi sa Vašim podacima i u Vaše ime.
  2. Napravite ugovor gde će biti jasno napisano da svi resursi napravljeni u vreme saradnje ostaju Vaši i nakon prekida saradnje i izrade ili optimizacije sajta. Ozbiljnim firmama ovo neće predstavljati problem, a ovi prvi će prihvatiti sve samo da uzmu “još jedan posao koji plaća račune“. U svakom slučaju, znaćete ako odbiju da nisu firma za Vas.

Način na koji mi izlazimo klijentima u susret, pored tehničke izrade, podrazumeva:

  1. Ugovor o izradi web prezentacije sa Linkom-PC d.o.o., kao pravnim licem.
  2. Ukoliko želite da kupite i domen i hosting, a želite da mi to uradimo umesto Vas, domen i hosting će biti kupljeni u Vaše ime, čime postajete vlasnik i domena i hostinga.
  3. Direktan kontakt i veoma brz odziv za svaki eventualni problem koji imate.

Vaša internet prezentacija bi trebala da ima višegodišnji život. Mi stojimo pored Vas sa željom da Vam pomognemo u bilo kom trenutku postojanja Vašeg Internet sajta.

Advertisements

Diskusija

Nema komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

Poslednje na Twitteru

Greška: Tviter nije odgovorio. Molimo vas da sačekate nekoliko minuta i da osvežite ovu stranicu.

Advertisements
%d bloggers like this: